batmotorsidan.se

Supportersidan

Vi som startade den här sidan är Bertil Sporrong och Lennart Bergstedt. Vår passion för gamla båtmotorer började för många år sedan.  Allt eftersom båtmotorsamlingen växte så byggdes kunskapen på. Vi insåg snart att den här samlade kunskapen behövde bevaras och förmedlas på ett bra sätt till andra entusiaster, så att vi inte riskerar att viktig information försvinner. Det har blivit en hel del material under årens lopp. Vi har även skrivit böcker om den här samlade kunskapen. Ibland har vi ställt ut våra motorer och berättat historierna bakom deras tillkomst vid olika tillfällen, och träffat andra som delat vårt intresse.

På den här fliken som vi kallar ”supportersidan” har vi samlat sådant som inte är direkt kopplat till utställningen men som vi ändå vill förmedla. Så är du lika intresserad som vi varit i insamlandet av historik kring marint, personligheter och annat så har vi lagt in lite intressanta länkar, bilder och även videos på motorer som körs och testas.

Vill du bidra med något som du tror kan göra Båtmotorsidan och dess utställning ännu bättre så tar vi tacksamt emot alla former av stöd. Skriv några rader till oss och berätta hur du vill stödja så återkommer vi.

Vill du besöka andra intressanta sidor så har vi en hel del intressanta länkar i högermarginalen, gör ett besök.

Till sist så tycker vi det är roligt att få återkoppling från våra besökare så ni får gärna skriva några rader i vår gästbok. Vi vill även tipsa dig om att följa vår blogg Båtmotorbloggen, skriv upp dig på den så får du alltid ett meddelande när vi lagt upp något nytt inlägg.

 

Välkommen till Båtmotorshoppen. Här säljer vi våra egna böcker både om båtmotorer och motorsågar samt litteratur om några av de intressanta tillverkarna. Det går även att köpa kopior av verkstadshandböcker och annan referenslitteratur. Vi erbjuder även konsultation och teknisk rådgivning.

 

Vi säljer de egna böckerna Gyroverken Speed Båtmotorer; Motor AB Trim, Trim och Triumf Båtmotorer och Svenska Utombordsmotorer, Tiden före 1945. Till försäljning finns också boken om motorsågar: Från yxa till enmansmotorsåg, Mekanisering i nordiska skogar 1850 till 1950.

Vi säljer kopior ur verkstadshandböcker och annan referenslitteratur.

Vi hjälper till med teknisk rådgivning. 

Bli prenumerant och få underrättelse på mejl när vi gör nytt blogginlägg.

Gå till gästboken

Video på körning

Evinrude BigFour
Archimedes BS-3
Archimedes B23

Marin historik

Hemsidor vi rekommenderar

Video från utställningar

Utställningen Gälleberg
Utställningen Brandstorp